Moderne lue fra Arvn

Lue, det fasjonable hodeplagget

Luens opprinnelse er omdiskutert, men mye tyder på at luen begynte å få stor popularitet blant arbeidere som jobbet under tøffe værforhold i USA tidlig på 1900-tallet, for å holde hodet varmt i kaldt vær. Lue som hodeplagg har utviklet seg over tid, og er nå et av de mest populære hodeplaggene for både menn, kvinner og barn – av funksjonelle og mer trendy årsaker.

Trendy accessory

Luen er altså ikke bare et rent funksjonelt plagg, som mange kanskje tror – en lue er også et trendy accessory som kan være med på å gjenspeile personligheten din. Enhver garderobe bør ha et utvalg av kule luer!

Tidlig høst er en vanvittig stilvennlig sesong! Butikkene er fullpakket med nye klær som skal holde deg varm i sesongen du har i vente. Endelig kan du ta på deg den fine strikkede genseren din, kule boots og en trendy lue. Den herlige luen, er den siste delen av antrekket ditt og kan være prikken over i’en, hvis du velger riktig lue. Et tips – dropp den den slappe, mørkfargede luen for en lue i en mer selvsikker farge, med en spennende tekstur eller et vågalt mønster. www.lue.no har mange ikke-kjedelige, fantastiske alternativer å velge mellom, som kan gjøre deg til den kuleste karen eller dama i rommet.

Det er ikke bare på høsten og på vinteren man kan bruke lue.  Å ha på seg en lue når det er 30 varmegrader ute er kanskje ikke det de aller fleste vil velge – det er liksom som å bruke shorts når det er 10 minusgrader ute. Men det kan du, under visse omstendigheter. En dårlig hår-dag, kan reddes ved å ta på seg en lue. Det er allikevel viktig å huske på et par ting (https://www.gq.com/story/how-to-wear-a-beanie-in-spring):

  • Ikke bruk den på steder den ikke hører hjemme. Treningsstudioet, flyplassen, hjemme hos kjæresten eller hos venner, en gåtur med hunden din tidlig på morgenen for eksempel er passende anledninger for å ta på seg luen sin. Også på sommeren! Jobb, bryllup og middagsselskap er ikke det. Dette er en helårsregel, men på vinteren kan du i det minste skylde på det kalde været.
  • Ikke resirkuler vinterluen! Velg tynnere stoffer og lettere materialer, aller helst i litt friske og flotte sommerfarger.

Hvordan du bærer en lue høres kanskje ikke ut som en krevende eller vanskelig prosess. For det er jo faktisk enkelt å bære en lue. Ta den rett på hodet og gå ut døra, ikke sant? Men det er viktig å tenke på at du kan bære luen din på flere forskjellige måter for å oppnå forskjellige uttrykk.

Kanskje er det ikke overraskende at kvinner er kjent for å ha flere alternativer når det gjelder å bære luen på forskjellige måter. For både kvinner og menn er det allikevel et hett tips å ta stilen på håret ditt i betraktning når du velger lue, og når tar på deg lua for få det uttrykket du ønsker.

Når du skal finne og kjøpe den beste luen for deg, er det viktig å passe på at luen er laget av de aller beste stoffene og materialene. Dette for at du i tillegg til å se kul ut, skal føle deg komfortabel mens du holder deg varm eller skal redde en dårlig hår-dag. Luer laget av myke stoffer som silke, ull, akryl eller bomull vil få deg til å glede deg over komfort, føle deg varm og  føle deg vakker gjennom alle sesongene.

Det finnes altså alltid en anledning for å ta frem lua – med et hav av forskjellige alternativer! Velg en lue du føler deg mest komfortabel i, og husk at du kan style den akkurat slik som du vil.